Tips en advies gebruik diamantboren.

Ter ondersteuning voor de eindgebruikers, wederverkopers en andere geïnteresseerden presenteren wij hier onze supportpagina.

Hier kunt u diverse nuttige informatie vinden omtrent onze producten en hun toepassing. Wordt uw vraag hier niet beantwoord, dan kan u telefonisch contact met ons opnemen door middel van het volgende nummer: 0031 (0) 320 253161

1. Welk type boor heb ik nodig voor welk materiaal te boren?

Voor normaal gebruik kunt u in de meeste gevallen met de standaard boren probleemloos uit de voeten. Indien er veelvuldig in afwijkend materiaal geboord wordt, raadpleeg dan het type overzicht.

2. Wat voor toerental moet ik gebruiken?
Op iedere in de handel verkrijgbare boormachine kan u onze diamantboren gebruiken. Bij diamantboren met een diameter lager dan 80mm word er doorgaans een toerental van minimaal 1500 toeren geadviseerd. Boven de 80 mm diameter raden wij een lager toerental aan van 400 tot 1200 toeren. Afhankelijke zaken als: het te boren materiaal, wel of geen wapening, voldoende motorvermogen, stabiliteit van de machine, is het goed mogelijk dat het toerental aangepast dient te worden.

3. Mijn boor is opgeboord. Moet ik nu en nieuwe kopen?
Niet noodzakelijk: Wij kunnen de boor herbezetten met nieuwe diamant segmenten. Voorwaarde is wel dat de boorhouder nog in goede staat verkeert. De buiswanddikte dient in ieder geval nog voldoende dik te zijn. Herbezetten is natuurlijk goedkoper dan een nieuwe boor.

4. Mijn machine heeft een andere schroefdraad aansluiting dan jullie standaard boren. Kan ik de boren dan toch gebruiken?
Natuurlijk. Met behulp van een verloopstuk ofwel adapter, die u onder het onderwerp 'Diamantboren' vind is iedere kernboormachine geschikt voor onze boren. Desgewenst leveren wij u de boor met de juiste schroefdraad aansluiting er meteen op.

5. Het gat wat ik moet boren is dieper dan de lengte van de boor. Wat nu?
U heeft hierbij twee keuzes:
- U bestelt de boor in langere uitvoering (tegen kleine meerprijs)
- U maakt gebruik van een verlengstuk: Na het boren tot de maximale diepte wat de boor kan bereiken breekt u de kern eruit, monteert het verlengstuk tussen boor en machine en boort dan
verder.

6. Moet ik water gebruiken bij het boren in beton, graniet of asfalt?
Ja. Bij het boren in dergelijke harde materialen komt erg veel warmte vrij. Zoveel zelfs dat de boorsegmenten van de boor af kunnen branden. Waterkoeling is geen luxe maar een noodzaak. U dient goed in de gaten te houden dat er voldoende water gebruikt wordt, en dat het water ook de segmenten bereikt. Hiertoe dient de binnenzijde van de boorbuis zo schoon mogelijk te zijn. Let vooral bij het boren door meerdere lagen (spouwen, vloeren e.d.) dat er geen materiaal zoals isolatiedeken of vloerbedekking in de boor komt die de watertoevoer naar de segmenten verhindert. Een kapotte boor als gevolg van een tekort aan koelwater (duidelijk herkenbaar aan een door de hitte blauw verkleurde buis) valt niet onder garantie!

7. Er is iets misgegaan met de boor en nu is er een segment losgeraakt. Wat nu?
Wanneer er aantoonbaar in het kapote segment een luchtbel zit, of wanneer het segment afgebroken is op de las, en het segement minder dan 90% vastgelast zit op de pijp, is er sprake van garantie en repareren wij dit kosteloos.