2,9 l/min Airless plunjerpomp PRO met LCD scherm SPA290

SPERO
SPA290
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

De SPA290 airlesspomp van het merk SPERO, is een extra sterke elektronisch regelbare airless plunjerpomp, met een opbrengst van 2,9 l/min. Met zijn 2.9 Ltr opbrengst is hij ideaal geschikt voor het spuiten van: alle soorten binnen & buiten gebruik latex, Isolerende latexen, watergedragen muurverven en lakken, synthetische lakken, dakcoatingen, coatings etc. Uitgerust met een druksensor die de pomp uitschakelt wanneer de gewenste druk bereikt is.
Deze SPERO professionele airlesspomp zorgt voor een optimale en egale eind afwerking.
Het model de SPA290 is elektronisch geregeld, uitgerust met een traploze drukregelaar en een LCD-scherm met BAR druk indicatie.

De airless plunjerpomp is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen door zijn zelfaanzuigende functie. 
Het unieke drieweg filtersysteem zorgt ervoor dat vuil en verfresten vroegtijdig worden gefilterd, voordat de verf via de slang naar het pistool wordt gepompt. 
Het inlaatfilter in de emmer, het filter in het extern filterhuis systeem en het filter in het spuitpistool zorgen samen met de spuittip voor een optimale eindafwerking.
Dit is de airlesspomp voor het verspuiten van latex die geschikt is voor ieder Professioneel schildersbedrijf. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor. 
Standaard is de printplaat ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Iedere machine wordt voor levering uitgebreid getest en werkend geleverd. 
Wij adviseren gebruikers zonder gebruikers ervaring met deze machine, onze showroom te bezoeken voor een degelijke uitleg hoe deze machine gebruikt en onderhouden dient te worden. Voor onderhoud of garantie claim aan het product, dient de eigenaar het product aan te bieden bij onze werkplaats te Lelystad.


Lees en begrijp de handleiding van dit product.
Een airless pomp heeft veel zorg en onderhoud nodig. Er word gewerkt met materialen die uitharden en kalk bevatten,  wat storingen kan veroorzaken. Reinig tijdens gebruik ieder uur het filter aan de aanzuigbuis, kokerfilter en het filter wat eventueel in het handvat van het pistool zit. Vervang regelmatig de filters, spuittip en de slangen indien nodig.
Reinig de pomp direct na gebruik met een geschikt reinigings middel, door deze drukloos door het systeem te laten pompen. Zorg ten alle tijde dat de juiste druk gebruikt word in combinatie met de dikte van het materiaal en de spuittip. Een te hoge druk zorgt voor een korte levensduur van de spuitip, motor, packingen en een onregelmatig spuitpatroon. Een te lage druk en het spuitpistool te dicht op het te spuiten oppervlak houden zorgt voor strepen in het werk wat tailling word genoemd. De pomp dient tijdens het spuiten niet aan/uit en aan/uit te gaan, dit betekent dat de druk te hoog staat afgesteld waardoor de motor en de elektronica kunnen beschadigen. Tijdens het spuiten dient de pomp continue netjes te pompen zonder aan/uit te gaan. Blijf minimaal drie meter bij de pomp vandaan tijdens het spuiten en dek de pomp niet af. De pomp dient zijn warmte kwijt te kunnen. Voeg voor gebruik en ieder uur tijdens gebruik twee druppels olie toe aan de plunjer.
Stopt u met spuiten, maak dan de pomp direct drukloos door de retourklep open te zetten.
De pomp mag enkel onder druk staan als er gespoten word. Opstarten, reinigen, uitschakelen, verplaatsen, bijvullen van het te verspuiten materiaal, dient allemaal te gebeuren wanneer de pomp drukloos is met de retourklep open. Word de pomp opgeslagen, dan dient dit vorstvrij en in gesloten toestand te gebeuren. De slang en het pistool dienen aangesloten te blijven en de retourklep dient in de gesloten toestand te staan.
Word de pomp gereinigt met THINNER, spoel het systeem daarna direct door met water.
Slijtbare onderdelen zijn: De packingset, retourklep, zuiger, slang, pistool, filters, spuittip.
Reparaties worden uitgevoerd in onze werkplaats te lelystad, waar de gebruiker de pomp dient aan te bieden.

BEL ons als u vragen heeft of voor problemen komt te staan. Wij staan u graag te woord.
Merk:

SPERO

Artikelnummer:

SPA290

Motor vermogen: 2PK
Type pomp: plunjerpomp (zuiger)
Max. druk: 207Bar - 3000 PSI
Capaciteit: 2,9 l/ min
Lengte spuitslang: 15 meter
Slangaansluiting Pomp & Spuitpistool: 1/4`
Max. tip: 525
Gewicht: 33kg
Inclusief: PRO spuitpistool, 15 meter 1/4` slang, spraytip 519 en spuitmachine
Exclusief: trechterset
Gerelateerde Producten