6,5 l/min Airless pleister plunjerpomp SPA650

spero
SPA650
    Levertijd:14 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Uiterst professionele Airless pleister plunjerpomp met een capaciteit van 6.5 L/min, voor het spuiten van Kalkvrije dunpleisters, brandwerende coatings, latex, watergedragen muurverven, coatings etc. Dit model is elektronisch geregeld, en uitgerust met een druksensor die de pomp uitschakelt wanneer de gewenste druk is bereikt. Voor zwaar industrieel dagelijks gebruik. Te gebruiken voor grote projecten. Let op! Om goed dunpleister te kunnen verspuiten dient een pomp minimaal een opbrengst van 5,5 l/ min te hebben. De SPA650 plunjerpomp heeft met zijn 6,5 l/ min dan ook meer dan voldoende capaciteit. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor. Standaard is de printplaat ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

EXCLUSIEF PLEISTERTANK
Klik op de volgende link voor een demo video:
http://www.youtube.com/watch?v=0-xmVrdSSOo

Iedere machine wordt voor levering uitgebreid getest en werkend geleverd. Wij adviseren gebruikers zonder gebruikers ervaring met deze machine, onze showroom te bezoeken voor een degelijke uitleg hoe deze machine gebruikt en onderhouden dient te worden. Voor onderhoud of garantie claim aan het product, dient de eigenaar het product aan te bieden bij onze werkplaats te Lelystad.

Lees en begrijp de handleiding van dit product.Een airless pomp heeft veel zorg en onderhoud nodig. Er word gewerkt met materialen die uitharden en kalk bevatten,  wat storingen kan veroorzaken. Reinig tijdens gebruik ieder uur het filter aan de aanzuigbuis, kokerfilter en het filter wat eventueel in het handvat van het pistool zit. Vervang regelmatig de filters, spuittip en de slangen indien nodig. Als u besluit om met een airlesspomp dunpleisters te verspuiten, dan kan dit alleen als de dunpleisters kalkvrij zijn. Klakhoudende pleisters zijn zeer corrosief ,waardoor interne onderdelen enorm snel verslijten. Ieder materiaal dient voor het verspuiten verdunt te worden en gemixt. Vooral dunpleisters dienen verdunt te worden totdat deze mooi vloeibaar worden. Een te dik materiaal zal een slecht spuitbeeld veroorzaken.
Reinig de pomp direct na gebruik met een geschikt reinigings middel, door deze drukloos door het systeem te laten pompen. Zorg ten alle tijde dat de juiste druk gebruikt word in combinatie met de dikte van het materiaal en de spuittip. Een te hoge druk zorgt voor een korte levensduur van de spuitip, motor, packingen en een onregelmatig spuitpatroon. Een te lage druk en het spuitpistool te dicht op het te spuiten oppervlak houden zorgt voor strepen in het werk wat tailling word genoemd. De pomp dient tijdens het spuiten niet aan/uit en aan/uit te gaan, dit betekent dat de druk te hoog staat afgesteld waardoor de motor en de elektronica kunnen beschadigen. Tijdens het spuiten dient de pomp continue netjes te pompen zonder aan/uit te gaan. Blijf minimaal drie meter bij de pomp vandaan tijdens het spuiten en dek de pomp niet af. De pomp dient zijn warmte kwijt te kunnen. Voeg voor gebruik en ieder uur tijdens gebruik twee druppels olie toe aan de plunjer.
Stopt u met spuiten, maak dan de pomp direct drukloos door de retourklep open te zetten.
De pomp mag enkel onder druk staan als er gespoten word. Opstarten, reinigen, uitschakelen, verplaatsen, bijvullen van het te verspuiten materiaal, dient allemaal te gebeuren wanneer de pomp drukloos is met de retourklep open. Word de pomp opgeslagen, dan dient dit vorstvrij en in gesloten toestand te gebeuren. De slang en het pistool dienen aangesloten te blijven en de retourklep dient in de gesloten toestand te staan.
Word de pomp gereinigt met THINNER, spoel het systeem daarna direct door met water.
Slijtbare onderdelen zijn: De packingset, retourklep, zuiger, slang, pistool, filters, spuittip.
Reparaties worden uitgevoerd in onze werkplaats te lelystad, waar de gebruiker de pomp dient aan te bieden.

BEL ons als u vragen heeft of voor problemen komt te staan. Wij staan u graag te woord.
Merk:

SPERO

Artikelnummer:

SPA650

Motor vermogen: 1800Watt - 2,5PK
Voltage: 230Volt
Type pomp: plunjerpomp (zuiger)
Type motor: CD (koolborstelloos)
Max. druk: 227Bar - 3300 PSI
Capaciteit: 6,5 l/ min
Lengte spuitslang: 15 meter
Slangaansluiting Pomp & Spuitpistool: Pomp:3/8`` - Spuitpistool: 1/4``
Max. tip met verf: 0,035
Max. tip met pleister: 0,041
Gewicht: 61kg
Inclusief: spuitpistool, 15 meter slang 3/8", tip 535, 3 filters, combinatie sleutel, smeerolie.
Exclusief: Wringerset tbv materiaaltank, pleistertank