1.9 l/min Airless plunjerpomp Compact SPA190

SPA190
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

De SPERO SPA190 is een compacte elektronisch regelbare airless plunjerpomp met een opbrengst van 1.9 l/min en een 7.5mtr slang. Voor het spuiten van binnen gebruik latex, watergedragen muurverven en lakken, synthetische lakken etc. De ideale verfspuit voor gebruikers die een lichte en betaalbare verfspuit zoeken waarmee ze probleemloos de wanden en plafonds hun eigen huis kunnen spuiten. Wil men latex verspuiten, dan heb je een verfspuit nodig met een minimale opbrengst van 1.8 Ltr per minuut, dus met zijn 1.9 Ltr per minuut is de SPA190 een prima machine.
De SPA190 airless plunjerpomp is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Het inlaatfilter in de emmer en het filter in het spuitpistool zorgen samen met de spuittip voor een optimale eindafwerking. Dit is de airlesspomp voor het verspuiten van latex die geschikt is voor de incidentele gebruiker. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor.

Iedere machine wordt voor levering uitgebreid getest en werkend geleverd. Wij adviseren gebruikers zonder gebruikers ervaring met deze machine, onze showroom te bezoeken voor een degelijke uitleg hoe deze machine gebruikt en onderhouden dient te worden. Voor onderhoud of garantie claim aan het product,dient de eigenaar het product aan te bieden bij onze
werkplaats te Lelystad.

Lees en begrijp de handleiding van dit product.
Een airless pomp heeft veel zorg en onderhoud nodig. Er word gewerkt met materialen die uitharden en kalk bevatten,  wat storingen kan veroorzaken. Reinig tijdens gebruik ieder uur het filter aan de aanzuigbuis, kokerfilter en het filter wat eventueel in het handvat van het pistool zit. Vervang regelmatig de filters, spuittip en de slangen indien nodig.
Reinig de pomp direct na gebruik met een geschikt reinigings middel, door deze drukloos door het systeem te laten pompen. Zorg ten alle tijde dat de juiste druk gebruikt word in combinatie met de dikte van het materiaal en de spuittip. Een te hoge druk zorgt voor een korte levensduur van de spuitip, motor, packingen en een onregelmatig spuitpatroon. Een te lage druk en het spuitpistool te dicht op het te spuiten oppervlak houden zorgt voor strepen in het werk wat tailling word genoemd. De pomp dient tijdens het spuiten niet aan/uit en aan/uit te gaan, dit betekent dat de druk te hoog staat afgesteld waardoor de motor en de elektronica kunnen beschadigen. Tijdens het spuiten dient de pomp continue netjes te pompen zonder aan/uit te gaan. Blijf minimaal drie meter bij de pomp vandaan tijdens het spuiten en dek de pomp niet af. De pomp dient zijn warmte kwijt te kunnen. Voeg voor gebruik en ieder uur tijdens gebruik twee druppels olie toe aan de plunjer.
Stopt u met spuiten, maak dan de pomp direct drukloos door de retourklep open te zetten.
De pomp mag enkel onder druk staan als er gespoten word. Opstarten, reinigen, uitschakelen, verplaatsen, bijvullen van het te verspuiten materiaal, dient allemaal te gebeuren wanneer de pomp drukloos is met de retourklep open. Word de pomp opgeslagen, dan dient dit vorstvrij en in gesloten toestand te gebeuren. De slang en het pistool dienen aangesloten te blijven en de retourklep dient in de gesloten toestand te staan.
Word de pomp gereinigt met THINNER, spoel het systeem daarna direct door met water.
Slijtbare onderdelen zijn: De packingset, retourklep, zuiger, slang, pistool, filters, spuittip.
Reparaties worden uitgevoerd in onze werkplaats te lelystad, waar de gebruiker de pomp dient aan te bieden.

BEL ons als u vragen heeft of voor problemen komt te staan. Wij staan u graag te woord.

Merk:

SPERO

Artikelnummer:

SPA190

Motor vermogen: 700Watt
Type pomp: plunjerpomp (zuiger)
Max. druk: 207Bar - 3000 PSI
Capaciteit: 1.9 l/ min
Lengte spuitslang: 7.5 meter
Slangaansluiting Pomp & Spuitpistool: 1/4`
Max. tip: 521
Gewicht: 11.5kg
Inclusief: PRO spuitpistool, 7.5 meter 1/4` slang, spraytip 517 en een spuitmachine etc.
Gerelateerde Producten