HVLP Spuit Turbine

Voor spuitwerk bij nieuwbouw en onderhoudswerk is er het vrij nieuwe spuitapparatuur, het "HVLP Turbine Systeem".  HVLP betekent: High Volume Low Pressure = Veel Lucht Lage Druk.

Het HVLP systeem is het spuitsysteem voor het spuiten van houtwerk, deuren, radiatoren etc. in combinatie met synthetische lakken. Er word gebruik gemaakt van metalen schoepen die lucht aanzuigen en versnellen. Zo wordt er een luchtstroom naar de spuitbeker geleid, om deze op druk te brengen en veel luchtvolume aan het materiaal mee te geven wanneer het de spuitmond verlaat. Wel moet een HVLP turbine beschikken over minimaal drie schoepen achter elkaar (3 traps) om een benodigde luchtstroom van minimaal 2500 liter p/min te behalen om een professioneel resultaat te verkrijgen. Tevens heeft de luchtstroom een temperatuur van 110 graden wanneer het de turbine verlaat en zo dus de slangen flexibel maakt, en het materiaal enigszins verwarmt. Is een HVLP turbine met 1 of 2 schoepen (1 of 2 traps) uitgerust, dan is dit hobby apparatuur, en nauwelijks goed mee te spuiten.

HVLP spuitapparatuur levert veel lucht met een lage druk, waardoor minder spuit nevel ontstaat. De apparatuur is klein, dus makkelijk vervoerbaar en je brengt in korte tijd veel verf aan met een hoogwaardig eindresultaat. Dit is het ideale systeem wanneer u fijn en strak spuitwerk moet uitvoeren, en wanneer het brute spuitgeweld van een Airless pomp liever niet gebruikt word. Met een Airless systeem heb je tevens een halve tot een hele liter nodig hebt om je systeem en slangen te vullen. Door het gebruik van een onderbeker kan je tot de laatste druppel het materiaal opgebruiken. Voor het verspuiten van: lakken, beitsverven, latexverven (kleine hoeveelheden & zeer goed verdunnen), multi-color verven, autolakken, synthetische en watergedragen verven, 2 componenten verf. De te verspuiten producten dienen wel verdund te worden tot het punt dat het product niet meer spettert op de ondergrond. De ideale mengverhouding om met een HVLP turbine te spuiten is: 1 eenheid materiaal, 1 eenheid verdunner, en 0.5 eenheid verharder. Het spuiten van meerdere dunne lagen is wel aan te bevelen voor een optimaal resultaat.
 
Nu slechts

HVLP 3 traps verfspuitturbine PRO

excl Verzendkosten
 

HVLP spuitpistool met onderbeker PRO

 

HVLP 0,5mm spuitnozzle

 

HVLP 0,8mm spuitnozzle

 

HVLP 1,0mm spuitnozzle

 

HVLP 1,3mm spuitnozzle

 

HVLP 1,8mm spuitnozzle

 

HVLP 2,0mm spuitnozzle

 

HVLP 2,5mm spuitnozzle

 

HVLP filter cassette

 

HVLP onderbeker PRO

 

HVLP foam filter