Stofmaskers

Feramotools heeft ook zijn bijdrage geleverdt aan de samenleving door 400 stuks 3M professionele stofmaskers en 1100 stuks handschoenen te doneren aan het Sint Jansdal ziekenhuis te lelystad. Daar stofmaskers deel zijn van onze dagelijke bedrijfsvoering, kunnen wij helaas niet alles kosteloos blijven doneren.
Door het lage aanbod in de markt, zijn inkoopprijzen enorm gestegen waardoor ook wij tegen hoge prijzen moeten inkopen in de markt. Wij hanteren normale marges en geen woekerprijzen. De maskers die wij aanbieden zijn dure kwaliteit maskers die niet te vergelijken zijn met de tandarts en manicure maskers die voor de Corona uitbraak een paar cent kosten.
Onze voorraad is beperkt tot enkel stuks.
 

Mondmasker P2 - KN95 95% Bescherming FijnStof - 2 stuks

 

Medium 3M Volgelaatmasker 6700 Incl. P3 Filters Bescherming Stof & Virus - Luchtdicht

 

Veiligheidskap volgelaat

 

Set van 2 stuks 3M bescherming filter mondmasker

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN STOFMASKERS P1, P2 EN P3?

De manier van filtering van een stoffilter kan vergeleken worden met die van een zeef. Hoe fijner de zeef, hoe beter de filtering. Het nadeel van een zeer goede filter is dat de gaatjes waardoor men moet ademen kleiner zijn, en dat men dus meer moeite moet doen om te ademen. De ademhalingsweerstand is groter bij een fijne filter dan bij een grove.
P1: Inert stof, rook en nevel die geen verandering teweegbrengen in de structuur van de ademhalingswegen. Denk aan steengruis, houtsplinters, ...
P2: Schadelijk stof, rook en nevel die ademhalingswegen kunnen aantasten. Te gebruiken bij schadelijk stof zoals dat van gipsplaten, of meelstof.
P3: Hogere concentraties schadelijk stof dat ademhalingswegen kan aantasten. Denk aan fijnstof. Voor hoog toxisch stof, rook en nevel die opgenomen kunnen worden in het bloed: deeltjes van kankerverwekkende stoffen, deeltjes van radioactieve stoffen, bacteriën, virussen, enzymen en sporen neemt men best een P3 filter met volgelaatsmasker.

Stofmaskers worden op dit moment veelvuldig gebruikt voor extra bescherming tegen bacteriën en virussen zoals het Corona virus wat opgelopen kan worden door speeksel en druppels vocht.