Steen inval handcirkelzaag 1800Watt watergekoeld incl. liniaal 1400mm

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Steen inval handcirkelzaag 1800Watt watergekoeld incl. liniaal 1400mm
Allround watergekoelde diamant steen invalzaag met een vermogen van 1800Watt voor de tegelzetter, beton- of natuursteenbewerker. Voor het nat & droog zagen met diamantzaagbladen in natuursteen, steen, beton, tegels etc. 

Uitgerust met elektronische overbelastingsbeveiliging. Het invalsysteem zorgt ervoor dat er midden in het plaat-materiaal kan worden gezaagd. Zo zaagt u in combinatie met de bijgeleverde liniaal een rechte zaagsnede. Door het compacte design en het lichte gewicht is hij perfect handelbaar. Te gebruiken in combinatie met stofafzuiging voor het efficiënt afzuigen van stof en materiaal.

Let op! Deze machine is geen vervanger van een waterzaagtafel. Dit is een lichte handmachine die niet continue te gebruiken is om dikke platen te zagen. Lees voor gebruik goed de handleiding door.

Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.Gebruik ten alle tijde kwalitatieve en scherpe diamant zaagbladen (zoals de tegel en beton PRO zaagbladen) die geschikt zijn voor het zagen in het bewuste materiaal. Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas dagelijks de motor door met droge lucht en reinig alle bewegende delen. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakelijk!

Basisregels voor gebruik:
- Zaag enkel rechte lijnen en geen bochten.
- Zaag in lagen van maximaal 25mm diep per keer.
- Wilt u de maximale diepte zagen, doe dit in twee keer van maximaal 25mm diepte per keer.
- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik.
- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens het zagen, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de zaagbladen.
- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nakoelen als u klaar bent met zagen.
- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.
- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.
- Gebruik alleen top kwaliteit zaagbladen die geschikt zijn voor beton.
- Scherp de diamantzaagbladen regelmatig op door middel van een opscherpsteen.
- Steen of universeel zaagbladen zijn kwalitatief onvoldoende.
- Blaas na gebruik de motor schoon met perslucht.
- Een doorgebrande motor of beschadigde lagers, is altijd veroorzaakt door overbelasting en is geen garantie.


Merk:

SPERO

Artikelnummer:

SPS180

Vermogen: 1800Watt
Voltage: 230Volt
Snelheid onbelast: 4100 RPM
Max. diameter zaagblad: 180mm
Max. zaagdiepte: 52mm
Asgat: 22,23mm
Inclusief: graniet PRO zaagblad voor harde en zachte tegels 180mm, liniaal 1400mm, PRCD aardlekschakelaar en kunststof systainer
diapro180
excl Verzendkosten
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten