360 Ltr/min Low Noise 58dB SPERO Compressor - 50Ltr Tank - 9Bar

spero
GC4001
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

De SPERO GC4001 is een 1500Watt low noise, olievrije 58db SPERO compressor met een buffertank van 50liter, 9Bar druk en een air input van 360 liter per minuut. De maximale netto Luchtafname is 240Ltr/min bij 9 bar. Dit model low noise compressor is uitgerust met een 58db low noise motor die onderhouds & olievrij is. Uitgerust met een vochtafscheider, luxe aan/uit draaischakelaar, 2 meters (1 voor de druk in de tank en 1 voor de in te stellen af te geven druk), luxe drukregelaar, overdrukbeveiliger, luxe tank aftap draaikraan, stalen luchtfilter met filtercassette, universele 6&8mm snelkoppeling, gepoedercoat frame. Zeer geschikt voor continue gebruik in de bouw, werkplaats, een nagelstudio, airbrushen, schoonheidssalon en het gebruik met alle soorten persluchtmachines die GEEN continue stroom van lucht nodig hebben, zoals tackers, nagel & spijkerapparatuur etc..Tevens zeer gemakkelijk te vervoeren door zijn gebalanceerde ontwerp met beschermend frame. De perfecte SPERO  geluidsarme compressor voor in uw werkplaats, op de bouwplaats etc.

LET OP!!
De tankinhoud icm de netto luchtafname bepalen of de compressor sterk genoeg is voor het gereedschap wat aangesloten wordt.
Klik op het kopje ``meer`` voor uitleg om uit te rekenen of de compressor voldoet aan de vraag van het aan te sluiten gereedschap.

Dit artikel word bij aankoop enkel verstuurt naar bedrijven. Opsturen naar particulieren is niet mogelijk.

Wilt een particulier dit artikel aanschaffen, dan kan dat door het artikel af te halen in onze showroom te Lelystad.

Een compressor mag maximaal 30 minuten aanstaan per uur, om de kans op oververhitting te voorkomen. Staat de compressor langer aan, dan is de compressor te licht en ontstaat er schade die niet onder ``garantie`` valt. Zorg er dus voor dat de compressor sterk en groot genoeg is voor de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden.

Aan de volgende informatie kunnen geen rechten worden ontleend en zijn puur indicatief.
Hoe bereken ik de juiste benodigde capaciteit compressor voor het gereedschap wat ik aan wil sluiten?
De volgende eenvoudige regel kan men toepassen om te berekenen of de compressor voldoet  aan de vraag van het gereedschap bij continue afname is: verbruik - opbrengst = minimale hoeveelheid liter tank.
Dit bereken je als volgt:
Verbruik: Het opgegeven verbruik van de fabrikant voor het gereedschap x 2
Opbrengst: Aanzuiglucht compressor delen door 2
Verbruik - opbrengst = minimale hoeveelheid liter tank.

Voorbeeld:
Luchtsleutel verbruik opgave fabriek 200Ltr/min x 2 = 400 Verbruik
Compressor aanzuiglucht 360L/min delen door 2 = 180 Opbrengst
400 min 180 = 220Ltr opslagtank is minimaal nodig om probleemloos met een luchtsleutel te werken.

Ieder stuk gereedschap wat gebruikt dient te worden met een compressor, heeft een luchtafname wat uitgedrukt wordt in het aantal Liters per minuut. Deze opgegeven waarde van de fabrikant kan ter indicatie maal 2  worden aangehouden om geen ondercapaciteit te creeren bij een mobiel gebruik compressor. Dus een luchtsleutel die een verbruik heeft volgens de fabrikant van 200 L/min, heeft in de berekening een waarde van 400L/min
Wat belangrijk is om te weten is, dat de capaciteit van een compressor altijd wordt aangegeven in de hoeveelheid ``AANZUIGLUCHT`` en dat dit getal niet de hoeveelheid af te geven lucht is die aangegeven wordt bij het gereedschap.
Om gemakshalve snel te weten wat de geleverde lucht is van een compressor, kan je de opgegeven ``aanzuiglucht`` waarde delen door 2 om ongeveer de capaciteit te bepalen.
Dus een compressor met een aanzuigwaarde van 360L/min levert voor het gereedschap maar 180L/min.
Een luchtsleutel met een verbruik van 400L/min, is dus niet efficiënt te gebruiken met een compressor die 180L/min levert.
Wat nog veel belangrijker is de tankinhoud. Hoe groter de buffertank, hoe meer lucht beschikbaar is om te gebruiken. De tank dient minimaal voor 60% gevuld te blijven om normaal te kunnen werken. Doorgaans is een minimale tankinhoud van 200Liter vereist bij gereedschap met een continue luchtafname zoals een slagmoersleutel, verfspuit, schuurmachine etc...

Merk: SPERO
Artikelnummer:

GC4001

Geluidsniveau: 58dB op 4mtr afstand - 72 dB op 1mtr afstand
Vermogen: 2PK - 1500Watt
Voltage: 230VAC - 50Hz
Druk: 9Bar
Bruto Luchtopbrengst: 360 Liter per minuut
Netto Luchtopbrengst: 240 Liter per minuut
Tank inhoud: 50 liter
Afmetingen: 760 x 360 x 750mm
Gewicht: 40kg
Toerental: 1400 t/min
Kleur: Oranje
Lengte stroomkabel: 2.5Mtr
Gerelateerde Producten