8, 16 & 22mm Veren Afvoerontstopper set PRO - 570Watt - DELUXE SPERO SPR02 ``uitverkocht tot 01-09-2024``

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Volledig complete 570Watt afvoerontstopping set van het merk SPERO met een handmatig aangevoerde ontstoppingsmachine inclusief 16 & 22mm veren & 8mm trommelverenpakket. De veer wordt handmatig in de buis gevoerd totdat de veer niet verder gaat. Wanneer de verstopping is bereikt word de machine aangezet, en door het aandrukken van de hendel wordt de veer elektrisch geroteerd en word de verstopping ontstopt. U kunt kiezen om gebruik te maken van de losse veren, maar ook voor het 8mm veren trommel pakket die op de ontstoppingsmachine kunt monteren. Door gebruik te maken van het trommel verenpakket, kunt u op plekken werken die absoluut niet beschadigd mogen worden door rondvliegende veren. De veer in het trommelpakket blijft in de trommel tijdens gebruik.

Mocht een gebruiker geen ervaring hebben met deze apparatuur, dan adviseren wij om deskundig advies bij ons in te winnen door ons te bellen of te mailen.

Deze machine is niet voorzien van een automatische invoer.

Klik op het kopje ``MEER`` voor meer informatie en uitleg

Een ontstoppingsmachine met veer is een onmisbaar gereedschap voor loodgieters en doe-het-zelvers bij het aanpakken van verstoppingen in leidingen en afvoeren.
Een ontstoppingsmachine met veer, ook wel een veerontstopper of rioolveer genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt om verstoppingen in leidingen en afvoeren te verwijderen. Hieronder volgt een uitleg over de werking van een dergelijke machine:

Werking van een ontstoppingsmachine met veer:

Voorbereiding:
Allereerst wordt de juiste maat veer gekozen, afhankelijk van de diameter van de verstopte leiding. De veer kan variƫren in lengte en dikte.
De machine wordt opgesteld bij de ingang van de verstopte leiding of afvoer.

Invoeren van de veer:
De flexibele metalen veer wordt voorzichtig in de verstopte leiding geschoven. De 8mm veer wordt gebruikt voor afvoeren tot 50mm. De 16mm veer wordt gebruikt voor afvoeren van 50mm tot 110mm. De 22mm veren worden gebruikt voor afvoeren vanaf 100mm en voor systemen zonder 90 graden bochten.
Dankzij de flexibiliteit van de veer kan deze door bochten en krommingen in de leidingen navigeren zodra deze veer onder spanning is gebracht door de gebruiker en de machine wordt ingeschakelt. Zodra de verstopping of de veer niet verder kan door een bocht, dient de gebruiker de veer door te drukken zodat er spanning op de veer komt te staan. Vervolgens dient de machine te worden ingeschakeld en de hendel wordem ingedrukt zodat de veer vastgegrepen wordt door de TCT bekken en de veer zal roteren.
De draaiende beweging helpt de veer om door de verstopping heen te breken door despanning op de veer end e roterende beweging, maar zal hem niet vooruit drijven. Is de spanning van de veer, dan zal de gebruiker de hendel moeten loslaten en de veer weer verder moeten invoeren totdat er weer spanning op de veer is, de hendel weer inschakelen.. en de gehele procedure herhalen totdat de verstopping is verholpen.

Mechanisch reinigen:
Terwijl de veer door de leiding beweegt, kan deze vuil, vet, haren en andere obstructies losmaken en verwijderen.
De uiteinden van de veer kunnen verschillende vormen hebben, zoals boren, haken of borstels, afhankelijk van het type verstopping.

Terugtrekken en reinigen:
Nadat de verstopping is verwijderd of doorbroken, wordt de veer teruggetrokken uit de leiding.
Tijdens het terugtrekken kan de veer vuil en afval mee terugnemen, wat vervolgens kan worden verwijderd en weggegooid.
De leiding wordt gecontroleerd om te zorgen dat de verstopping volledig is verwijderd. Soms wordt de leiding gespoeld met water om achtergebleven vuil weg te spoelen.
De veer en de machine worden gereinigd en opgeborgen voor toekomstig gebruik.

Merk: SPERO
Artikelnummer: SPR02
Vermogen: 570Watt
Toerental: 400 t/ min
Diameter verenpakket: 8mm (4,5 meter) 16mm (15 meter) 22mm (15 meter)
Max. veerlengte: 30 meter
Geschikt voor: buizen 20 - 150mm
Invoer: verenpakket in buis (handmatig)
Ontstoppen veer: roterend (elektrisch 400 t/ min)
Afmetingen: 20 x 37 x 42cm (bxdxh)
Gewicht: 16 kg
Inclusief: 8 delige messenset, handschoenen, verenpakket 8mm (trommel 4,5 meter) 16 en 22mm (15 meter). Excl. Opbergtrommel tbv verentrommel 8mm
spr02
    Levertijd:1-3 dagen
Gerelateerde Producten