• Beschrijving
  • Specificaties

Waterpomptangen behoort tot de standaarduitrusting van veel andere vaklieden. Dat heeft te maken met zijn veelzijdigheid en de grote krachten die men ermee kan uitoefenen, door het hefboomprinciepe

De bekken van deze tang zijn licht getand om meer grip te creeren, met in het midden een ronde of driehoekige uitsparing. Door dit ontwerpkan je rond of hoekig materiaal, zoals staaf,  buis of vierkante moerkoppen, stevig vast te grijpen. Het schanierpunt aan het eerste hendel is verstelbaar over een sleuf in het tweede hendel, zodat de tang een ruim bereik heeft.

Nadeel wel is dat het gegrepen materiaal gemakkelijk beschadigd raakt door het onregelmatige grijpvlak en de hoge druk die wordt uitgeoefend. Als dat niet gewenst is moet de gebruiker te vast te grijpen materiaal beschermen met plakband of een oude doek. Het is niet aan te bevelen de tang te gebruiken op zeskantige moeren en bouten, omdat die daardoor gauw beschadigd raken. Daarom wordt er steeds meer gebruikt gemaakt door de vlakke bek waterpomptangen, die het vast te grijpen materiaal niet beschadigen.

Merk: FeramoTools
Artikelnummer: A44840
A44840
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel