125mm Startersset Nat Schuren en Zoeten Beton, Natuursteen & Terrazzo N02

  • Beschrijving
  • Meer

Profiteer van de 5% setkorting met deze complete set!!

Voor het NAT Vormgeven en Gezoet afwerken van:

- Beton

- Natuursteen

- Terazzo en Granito

- Hardsteen

- Marmer

Complete 125mm Schuur en Polijstmachine set voor het NAT
bewerken van beton, granito, terrazzo hardsteen etc.. tot een Gezoet resultaat (matte gloss). De handzame SPERO 1400Watt watergekoelde Schuur en Polijstmachine, is de professionele machine om alle soorten harde oppervlakken stofvrij en watergekoeld te vormgeven en af te werken tot een gezoet resultaat met de diamant koper polijstpads. Met de diameter 125mm geleverde komschijf kunt u licht schuurwerk uitvoeren en het materiaal vorm geven. De 125mm beton Koper diamant polijstpads worden gebruikt met water om het materiaal verder af te bewerken naar de gewenste gezoete of schilderklare afwerking. De Diamant handschuurblokken worden gebruikt met water, om in de hoeken en plekken te komen waar de machine lastig kan komen. Kortom, met deze set kan een gebruiker alle drie de soorten van oppervlakte bewerking uitvoeren zonder ook maar enige stof te creeren.

Tip: Bestel onze RVS OTBA6 koffer erbij om deze set in op te bergen en een Impregneermiddel om het bewerkte materiaal te beschermen.

Moet er intensief en veel geschuurd worden met de komschijf, dan dient men voor deze bewerking een zwaardere machine te gebruiken zoals onze SPHS2001B betonslijper. Let op! Het beton dient voldoende uitgehard te zijn om het goed te kunnen bewerken. Is het niet voldoende uitgehard, de samenstelling is niet juist, of er is geen verharder gebruikt, dan wordt het resultaat niet zoals gewenst.
Watergevoede machines zoals deze zijn NIET te gebruiken op wanden of plafonds ivm kans op waterschade aan de machine en keerringen.

Leveringsomvang:

1 x SPHS1001W
1 x 125mm SNAKE Diamant komschijf M14 - 40mm hoog

5 x Diamant handschuurblokken Korrel 50, 100, 200, 400, 600

1 x 125mm koper diamant polijstpadset Korrel 30, 50, 100, 200, 400

1 x 125mm padhouder met 10mm foamLet op! Deze machine is enkel te gebruiken als de wateraansluiting is aangesloten met watertoevoer. Bij droog gebruik dient de machine uitgevoerd te worden met de extra te bestellen DROOG gebruik stofkap zonder keerringen en wateraansluiting. Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk of type machine die intensief gebruikt word. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Goed onderhoud aan uw machine is noodzakkelijk!
Basisregels voor gebruik:

- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik met een diamant komschijf.
- Stel het toerental in op stand 2 of 3 bij gebruik met de Koper Diamant polijstpads.
- Voeg zodanig water toe dat de schijven niet droog lopen.
- Zorg dat er geen water in de motor loopt om schade en kortsluiting te voorkomen.
- Ervaart de gebruiker tintelingen van stroom, dan is er water in de motor gelopen en moet de machine op vol toerental voor zeker 5 minten onbelast draaien om het vocht te laten verdampen.
- Oefen lichte druk uit en laat de schijf zijn werk rustig doen.
- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens gebruik, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de polijstschijf.
- Ervaart de gebruiker onbalans, vervang de komschijf of padhouder voor een nieuwe.
- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nakoelen als u klaar bent met polijsten.
- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger bij droog gebruik voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.
- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.
- Gebruik alleen top kwaliteit diamant polijst en schuurschijven.
- Blaas regelmatig de motor schoon met perslucht.
- Controleer de koolborstels iedere 40 werkuren of deze nog minimaal 5mm lang zijn, vervang ze indien nodig.
- Vervang het vet in het tandwielhuis iedere 60 werkuren.
- Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming.

- Stel de waterduk dusdanig in met de kraan dat het werkstuk net niet droog loopt, bij teveel waterdruk en gebruik zal er water in motor komen of langs de keerringen persen met schade en lekstroom tot gevolg.

- Ervaart de gebruiker lekstroom, droog de machine dan met een droge doek en laat de machine stationair op het hoogste toerental onbelast draaien om het vocht te laten verdampen. Pas tevens het watergebruik naar beneden aan en sluit eventueel een waterzuiger aan op de stofkap om teveel vocht op en in de machine te voorkomen. De machine is niet waterdicht en de PRCD schakelaar zal enkel inschakelen bij een gevaarlijk lekstroomniveau.
- Een doorgebrande motor of beschadigde lagers, is altijd veroorzaakt door overbelasting en is geen garantie.

LET OP!!

Standaard is deze machine uitgevoerd met een watervoeding kraag voorzien van waterkeerringen om de as, waardoor hij enkel NAT te gebruiken is. Wilt de gebruiker DROOG gaan schuren of polijsten, dan dient de watergevoede kraag verwisseld te worden door een DROOG gebruik stofkap zonder keerringen om de as (Artikel: SPHS1001WDK) . Word de machine met een watergevoede kap DROOG gebruikt, dan zullen de keerringen om de as smelten den de machine overbelasten.

Alle merken Handschuurmachines zijn voor kleine/ lichte werkzaamheden zoals kanten van vloeren, trappen, plaatselijk schuurwerk en vloeren tot 3m2. Moet er een meer dan 3m2 geschuurd worden, dan dient men te gaan werken met een zware achterloopmachine zoals de SPBS250 of the SP6001 om oververhitting te voorkomen van lichte handmachines.

Deze machine is tevens te gebruiken voor het nat en droog grof schuren met een Diamantkomschijf.

De maximale diameter komschijven is 125mm, dienen voorzien te zijn van een M14 aansluiting en moeten 40mm hoog zijn.

Watergevoede machines zoals deze zijn NIET te gebruiken op wanden of plafonds ivm kans op schade aan de machine en de gebruiker.

Een passende RVS koffer is apart erbij te bestellen.


SPHSW-SET-N02
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten