Dozenboorset B - 2 versnellingen - 1500Watt - Diamantboormachine BB1001

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Dozenboor aktieset BB1001DS waarbij de BB1001 1500Watt diamantboormachine direct is uitgevoerd met een stofadapter, centreerboor en een 82mm dozenboor met stofafzuiging icm een M-klasse stofzuiger.
De diamantboormachine BB1001 is met zijn 1500 Watt een professionele en krachtige machine geschikt voor standaard boorwerkzaamheden tot diameter 160mm. De boormachine is geheel uitgevoerd uit aluminium, om handmatig droog of watergekoeld gaten te boren in beton, gevelsteen etc. Deze betonboormachine is uitermate geschikt voor installatie en bouwbedrijven die zelf uiterst precies gaten met diamantboren willen boren. Standaard uitgerust met een slipkoppeling, een boor aansluiting R1/2 & 1 1/4 UNC, een geïntegreerde wateraansluiting en een PRCD aardlekschakelaar. Deze diamant boormachine beschikt over een oliebad smering in plaats van een lagervet smering in het tandwielhuis, wat zorgt voor een continue smering en langdurige levensduur. Er wordt aangeraden om een statief te gebruiken wanneer u grotere gaten wilt boren dan 80 mm. 

Nat & droog te gebruiken door middel van een geïntegreerde wateraansluiting. Bij het boren van gaten boven de 80mm dient u een statief te gebruiken voor optimale veiligheid en levensduur van de machine en boor. 
Wij adviseren 
deze nat boren om in beton of steen te boren.


Let op! Gebruik ten alle tijde kwalitatieve diamantboren die scherp en geschikt zijn om in het bewuste materiaal te boren. Botte of slechte kwaliteit boren overbelasten de machine.
Lees voor gebruik goed de handleiding door.
Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden. Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie!
Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt word. Blaas dagelijks de motor door met droge lucht en reinig alle bewegende delen. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakelijk!
Gebruik altijd een statief die verankert word aan de ondergrond met een slagankerset, bij het boren van diameters vanaf 80mm. Hoogste toerental enkel bebruiken bij 6 tot 30mm boren.
Waterboormachines werken met keerringen, die aan slijtage onderhevig zijn door de omwentelingen die de machine maakt tijdens het boren. Vervang deze tijdig zodra olie of waterlekkage waargenomen wordt om schade aan de machine en de gebruiker te voorkomen.

Slijtbare onderdelen zijn: Slipkoppeling, koolborstels, versnellingsbakolie, waterkeerringen, kogellagers. Onderhoudswerkzaamheden voor het vervangen van slijtbare onderdelen, kunnen desgewenst door ons bedrijf uitgevoerd worden tegen gunstige tarieven.

 

Merk: FeramoTools
Artikelnummer: BB1001DS
Vermogen: 1500Watt
Voltage: 230Volt 50Hertz
Aansluiting: R1/2" en 1 1/4" UNC
Drie stands schakelaar: 950 & 2100 toeren
Boor capaciteit handmatig: max. 80mm
Boor capaciteit statief: max. 160mm
Hals aansluiting: 60mm
Wateraansluiting: Gardena type snelkoppeling
Inclusief: PRCD aardlekschakelaar
Garantie: 1 jaar fabrieksgarantie
inclusief: koffer, stofadapter, 1 x diamant dozenboor 82mm, centreerboor
excl Verzendkosten
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten