230 Ltr/min Spero 94dB Compressor 2.0 pk Compact - 6Ltr Tank - 8Bar

SPEROCM235W
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties


Compacte 2PK SPERO compressor met een buffertank van  6liter, 8Bar druk en een air input van 230 liter per minuut. Dit model hoeft niet gesmeerd te worden. Voor het gebruik met alle soorten perslucht machines die GEEN continue stroom van lucht nodig hebben. Zoals tackers, nagelapparatuur etc..Tevens zeer gemakkelijk te vervoeren door zijn gebalanceerde ontwerp. De perfecte ccompacte ompressor voor uw werkplaats, op de bouwplaats etc.

Een compressor mag maximaal 30 minuten aanstaan per uur, om de kans op oververhitting te voorkomen. Staat de compressor langer aan, dan is de compressor te licht en ontstaat er schade die niet onder ``garantie`` valt. Zorg er dus voor dat de compressor sterk en groot genoeg is voor de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden.

Aan de volgende informatie kunnen geen rechten worden ontleend en zijn puur indicatief.
Hoe bereken ik de juiste benodigde capaciteit compressor voor het gereedschap wat ik aan wil sluiten?
De volgende eenvoudige regel kan men toepassen om te berekenen of de compressor voldoet  aan de vraag van het gereedschap bij continue afname is: verbruik - opbrengst = minimale hoeveelheid liter tank.
Dit bereken je als volgt:
Verbruik: Het opgegeven verbruik van de fabrikant voor het gereedschap x 2
Opbrengst: Aanzuiglucht compressor delen door 2
Verbruik - opbrengst = minimale hoeveelheid liter tank.

Voorbeeld:
Luchtsleutel verbruik opgave fabriek 200Ltr/min x 2 = 400 Verbruik
Compressor aanzuiglucht 360L/min delen door 2 = 180 Opbrengst
400 min 180 = 220Ltr opslagtank is minimaal nodig om probleemloos met een luchtsleutel te werken.

Ieder stuk gereedschap wat gebruikt dient te worden met een compressor, heeft een luchtafname wat uitgedrukt wordt in het aantal Liters per minuut. Deze opgegeven waarde van de fabrikant kan ter indicatie maal 2  worden aangehouden om geen ondercapaciteit te creeren bij een mobiel gebruik compressor. Dus een luchtsleutel die een verbruik heeft volgens de fabrikant van 200 L/min, heeft in de berekening een waarde van 400L/min
Wat belangrijk is om te weten is, dat de capaciteit van een compressor altijd wordt aangegeven in de hoeveelheid ``AANZUIGLUCHT`` en dat dit getal niet de hoeveelheid af te geven lucht is die aangegeven wordt bij het gereedschap.
Om gemakshalve snel te weten wat de geleverde lucht is van een compressor, kan je de opgegeven ``aanzuiglucht`` waarde delen door 2 om ongeveer de capaciteit te bepalen.
Dus een compressor met een aanzuigwaarde van 360L/min levert voor het gereedschap maar 180L/min.
Een luchtsleutel met een verbruik van 400L/min, is dus niet efficiënt te gebruiken met een compressor die 180L/min levert.
Wat nog veel belangrijker is de tankinhoud. Hoe groter de buffertank, hoe meer lucht beschikbaar is om te gebruiken. De tank dient minimaal voor 60% gevuld te blijven om normaal te kunnen werken. Doorgaans is een minimale tankinhoud van 200Liter vereist bij gereedschap met een continue luchtafname zoals een slagmoersleutel, verfspuit, schuurmachine etc...

Merk: SPERO
Artikelnummer: SPEROCM235W
Vermogen: 2.0PK
Voltage: 230VAC - 50Hz
Druk: 8Bar (116 psi)
Air input: 230 liter per minuut
Tank inhoud: 6 liter
Afmetingen: 490 x 200 x 495mm
Gewicht: 13kg
Geluidsniveau: 94 Db
Toerental: 2850 t/min
Gerelateerde Producten