Werkstelten

Professionele werkstelten die het mogelijk maken om onafhankelijk op geringe hoogte te werken, met een optimale bewegingsvrijheid. Een steiger of trap met ongunstige reikwijdte is door deze uitvinding overbodig. Het werken op stelten blijkt gunstiger voor rug- en schouderbelasting in vergelijking met het werken op een trapje of kamersteiger (bron: Arbouw). Het is van belang dat u bij werkzaamheden met stelten in het algemeen beschikt over een stabiele ondergrond en geen kracht hoeft te leveren zoals duwen, trekken en tillen aan een steiger of trap.

Deze veilige stelten besparen tijd en energie om efficiënt werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan het vervangen van systeemplafonds, elektricien werkzaamheden, stuc-werkzaamheden, behangen, bepaalde hoveniers werkzaamheden, schilderen en natuurlijk voor het theater en de entertainment branche etc. De stelten zijn erg populair in Japan, diverse Europese landen, natuurlijk de USA en steeds meer in Nederland en België.

De lichtgewicht werkstelten hebben een goed uitgebalanceerde stabiliteit met een flexibel veringssysteem. De bevestigings beugels die vlak onder de knie worden bevestigd zorgen ervoor dat de stelten aanvoelen als een verlengde van uw eigen benen. De sterke rubber-nylon anti-slip zolen zijn stevig maag ook flexibel. Kortom na enige oefening loopt iedereen hiermee weg. De stelten passen bij iedere schoenmaat. Het maximale gewicht is 102 kg en er zijn verschillende hoogtes verkrijgbaar. De hoogte is gemakkelijk te verstellen door middel van hoogwaardige vleugelmoeren. Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar: magnesium of aluminium. Het verschil is dat de magnesium stelten lichter zijn dan aluminium stelten.