R=13mm #50 GROF Diamant Bal Komschijf Dia 100mm - M14

  • Beschrijving
  • Specificaties

13mm Radius Bal komschijf met een diameter van 100mm en een M14 schroefdraad aansluiting. De grofte van de diamantkorrel is # 50 ( grof). Voor het gebruik met een regelbaar toerental slijper met een maximaal toerental van 4500T/min.

Deze balkomschijf is te gebruiken door terrazzo werkers voor het maken van holle hoekplinten of kommen. Tevens wordt de schijf veelvuldig gebruikt door beeldhouwers en kunstenaars voor het vormgeven van beton, steen, graniet, marmer etc..

De houder is van lichtgewicht aluminium met daarop een groot diamant segment gesoldeerd die een lange levensduur heeft.

Deze schijf werkt optimaal met waterkoeling. Wanneer de schijf Droog gebruikt wordt, wordt aangeraden om hem regelmatig op te scherpen in een opscherpsteen.

Bal komschijven worden nooit 100% vlak gebruikt. Bij juist gebruik wordt de schijf belast met een puntbelasting van maximaal 40%.

Let op!! Het diamantsegment van deze schijf is 1 geheel ipv losse segmenten. Doordat het segment 1 geheel is, dient men deze schijf regelmatig op te scherpen met een ``opscherpsteen``, wanneer men het idee krijgt dat de schijf niet meer schuurt. Na het opscherpen komen er weer nieuwe scherpe diamantjes in het oppervlak waardoor de schijf weer als nieuw zal schuren. Dit is normaal met dit soort schijven.

Let op!!

Gebruik deze diamantschijf enkel op een machine van minimaal 1800Watt en een capaciteit van 150 & 180mm diameter zoals de SPERO SPHS2001B. Dus geen 125mm haakse slijper, aangezien de tandwieloverbrenging van een 125mm slijper te licht is.


Merk:

SPERO

Artikelnummer: SPKSBAL13mm#50
Aansluiting: M14
Ronding: hoogte: 13mm
breedte: 13mm
Geschikt voor: nat en droog gebruik
Segmentdikte:

Massief 13mm

Middenholte: 10mm
Korrel: 50
Maximaal toerental: 4500 T/min
SPKSBAL13mm#50
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten