• Beschrijving
  • Meer

NO OIL kan zowel binnens- als buitenshuis worden toegepast.

Geschikt voor gebruik op: marmer agglomeraten, kwarts, leisteen, zandsteen, basalt – lavagesteente, molten basalt, Cementina, beton, craquelé keramiek, verglaasd- en onverglaasd keramiek, klinkers, cotto, graniet,, cementair voegwerk, kalksteen, marmer, baksteen, Ecostone, porfier, kwartsiet, terracotta, travertin, tufsteen.

NO OIL is een vlekverwijderaar op oplosmiddelhoudende basis. Te gebruiken om ingetrokken olie- en vetvlekken te verwijderen uit alle soorten oppervlakken.

De speciale formule van No Oil werkt zeer effectief in het geval van:

- Vlekken van voedingsoliën en vetvlekken door voedingsmiddelen

- Vlekken van minerale-oliën, motorolie, diesel en smeermiddelen

- Vetvlekken en bitumineus residu

NO OIL is een product dat kan worden toegepast op alle oppervlakken, zelfs de meest gevoelige soorten zoals gepolijst marmer en andere zuurgevoelige steensoorten. Tast de steen en de glansgraad niet aan. Door de speciale dikkere (crème-achtige) formule van NO OIL wordt de werking om vlekken goed te kunnen verwijderen extra versterkt. Het is eenvoudig in gebruik en effectief op verticale oppervlakken. Eenmaal op de te verwijderen vlek aangebracht, werkt het product zelfstandig totdat de vlek volledig is behandeld. Er is gedurende dit proces geen verdere actie nodig.

NO OIL is snel en eenvoudig aan te brengen. Het gebruik zal het originele uiterlijk van de steen niet veranderen.


EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

✓ Hoge capaciteit om vlekken uit het oppervlak te verwijderen

✓ Snelle en eenvoudige toepassing

✓ Veroorzaakt geen schade aan behandelde oppervlakken

✓ Ook toepasbaar op verticale oppervlakken

LET OP!! Maak ten alle tijde een proefstuk alvorens de gehele vloer te bewerken met het product.
Klik op het onderstaande kopje ``MEER`` voor meer uitleg en productinformatie.

STAPSGEWIJZE GEBRUIKSAANWIJZING

Voorbereiden en reinigen van het oppervlak

1. Maak het oppervlak goed schoon. Zorg ervoor dat alle stof en/of vuil verwijderd is.

2. Gebruik No Oil nooit op natte oppervlakken. Zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak droog of hooguit lichtvochtig is.

3. Breng No Oil niet aan op hete oppervlakken en we raden u aan No Oil te gebruiken tijdens de minder warme periodes van het jaar.

4. Mocht het oppervlak behandeld zijn met een oppervlakte beschermer of waslaag, is het belangrijk deze laag eerst te verwijderen met een ‘dubbel strippen’ methode.

Toepassing

Uitsluitend NO OIL toepassen, nooit mengen met andere producten.

5. Goed schuddden voor gebruik. No Oil wordt onverdund gebruikt. Brengt het product direct aan op het te behandelen oppervlak. Gebruik bij voorkeur een spatel. Zorg ervoor dat de vlek volledig is bedekt met een dikke laag No Oil.

6. Laat het product zijn werk doen op het oppervlak, totdat het volledig droog is. Het product zal veranderen in een witte en poederachtige substantie wanneer het droogt. No Oil is sneldrogend. In maximaal 1 tot 2 uur na het aanbrengen zal het product droog zijn.

7. Als No Oil volledig droog is, kunt u de resterende poeder verwijderen met een zachte en schone borstel als het gaat om poreus materiaal. Voor meer compact, laag absorberend, materiaal kunt u het residu verwijderen met absorberend papier of een doek. Als het poeder is verwijderd, kan het oppervlak worden afgenomen met een lichtvochtige doek of vlakmop. Wacht tot het oppervlak volledig droog is alvorens het resultaat te beoordelen. Mocht het eindresultaat niet volledig afdoende zijn, herhaal dan de behandeling zoals hierboven omschreven. Wanneer poreuze oppervlakken met No Oil zijn behandeld, zoals zandsteen of handgemaakte cotto, kan er poeder in de poriën achterblijven. Om dit te verwijderen gebruikt u een stofzuiger of een vloeibare reiniger, zoals Faber 30-Natuursteen Reiniger. Indien het residu, door de eigenschappen van de steen, minder eenvoudig te verwijderen is kan reinigen onder waterdruk de oplossing bieden.

Ingebruikname

8. Nadat het oppervlak is schoongemaakt met water; wacht tot de vloer volledig droog is voordat deze weer in gebruik wordt genomen.

AANVULLENDE REINIGINGS- EN ONDERHOUDSPRODUCTEN

- Voor het normale onderhoud van het behandelde oppervlak met No Oil gebruikt u Faber Neugel-Onderhoud Natuursteen

- Voor intensief reinigen van het behandelde oppervlak met No Oil gebruikt u Faber 30- Natuursteen Reiniger of Faber Vloeronderhoud, afhankelijk van het soort oppervlak.

- Na de behandeling met No Oil raden wij aan om een geschikte beschermer van Faber aan te brengen tegen het opnieuw intrekken van vuil en vocht.

INSTRUCTIE EN RICHTLIJNEN

Uitsluitend NO OIL toepassen, nooit mengen met andere producten.

– Gebruik het product niet op hete oppervlakken.

– Gebruik het product niet buiten wanneer er kans is op regen, vorst of tijdens mist.

– Tijdens het aanbrengen van het product is het belangrijk dat het oppervlak niet direct is blootgesteld aan zonlicht.

– Breng het product aan bij een temperatuur tussen 5 en 30 graden.

– Bij gebruik binnen, zorg voor een goed geventileerde ruimte tijdens de werkzaamheden

– Bij gebruik op nieuw tegel- en voegwerk, wacht totdat de voeg volledig uitgehard is.

– Om een mooi en egaal resultaat te bereiken, vooral bij absorberende oppervlakken, raden we aan om No Oil op een groter oppervlak te behandelen dan uitsluitend de vlek, zoals een hele tegel of kamer. De grootte van het oppervlak kan worden bepaald aan de hand van het formaat en de verspreiding van de vlek in de steen.

– Voordat u het product aanbrengt op het oppervlak, is het zeer raadzaam om een test te maken op een klein oppervlak op een onopvallende plaats of op een losse steen. Dit om de geschiktheid van het product vooraf te testen.

REINIGING VAN MATERIALEN

Na de toepassing kunnen de benodigde materialen worden schoongemaakt met water.

VEILIGHEID

Gebruik altijd geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen bij de toepassing van het product en volg de instructies van het veiligheidsblad nauwkeurig op.

FYSIEKE EN TECHNISCHE INFORMATIE

Vorm: Gel

Kleur: Wit

Geur: Oplosmiddel

Soortelijk gewicht bij 20°C: 1065 ± 20 g/l

Flash point (ASTM D 56) 21°C

OPSLAG

Bewaar op een koele en droge plaats in goed afgesloten verpakking.

HOUDBAARHEID

24 maanden in de originele en afgesloten verpakking. Bewaard op een koele en droge plaats.

FB012
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
!