• Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Sterke Airless membraam verfpomp met een opbrengst van 4 liter p/min, voor het industriematig en continue airless verspuiten van 2 componenten lakken, epoxy coatingen, latex, watergedragen muurverven en lakken, dakcoatingen, synthetische lakken, sneldrogende coatings etc.
Zeer geschikt voor de grotere spuitklussen en dagelijks gebruik. Tevens is dit de ideale injecteerpomp voor verdichtende vloeistoffen die onder hoge druk in muren, cement dekvloeren etc worden gepompt.De juiste airless spuit- en doseerapparatuur zorgen voor een vlekkeloze eind afwerking. De airless spuitapparatuur is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen.

Iedere airless verfpomp wordt voor levering uitgebreid getest en werkend geleverd. Wij adviseren gebruikers zonder gebruikers ervaring met deze spuitmachine, onze showroom te bezoeken voor een degelijke uitleg hoe deze spuitmachine gebruikt en onderhouden dient te worden. Voor onderhoud of garantie claim aan de verrfpomp, dient de eigenaar het product aan te bieden bij onze werkplaats te Lelystad.

Voor het airless verspuiten van aparte materialen zoals brandwerende, isolerende, rubber, nano, geluidsdempende materialen etc, is dit model te licht en dient een pomp met een capaciteit van minimaal 5.0 Liter gebruikt te worden.

LET OP!! Bij gebruik van een aanzuigslang zal de verfpomp kracht verliezen, aangezien het materiaal eerst vanuit de emmer omhoog tegen de zwaartekracht gezogen dient te worden. Word er gebruik gemaakt van een trechter, dan duwt de zwaartekracht het materiaal in de pomp waardoor de pomp op zijn maximale sterkte is.

Dit artikel word bij aankoop enkel verstuurt naar bedrijven. Opsturen naar particulieren is niet mogelijk.

Wilt een particulier deze verfpomp aanschaffen, dan kan dat door het artikel af te halen in onze showroom te Lelystad, zodat wij een gedegen instructie kunnen geven hoe de spuitmachine gebruikt dient te worden.

Zoekt een gebruiker een pomp om een apart materiaal te verspuiten, wat speciale eigenschappen heeft zoals een isolerende, brandwerende, geluidsdempende werking etc.. Dan dient men de leverancier van het materiaal te contacteren en vragen of de capaciteit van dit airless model geschikt is voor het verspuiten van het betreffende materiaal. Wij geven zelf geen garantie of een materiaal naar tevredenheid verspoten kan worden. Dit is altijd de klant zijn eigen verantwoording. Sommige materialen vereisen een hogere capaciteit airless pomp of een andere spuittechniek.

Lees en begrijp de handleiding van dit product.
Een airless pomp heeft veel zorg en onderhoud nodig. Er word gewerkt met materialen die uitharden en kalk bevatten,  wat storingen kan veroorzaken. Reinig tijdens gebruik ieder uur het filter aan de aanzuigbuis en het filter wat eventueel in het handvat van het pistool zit. Vervang regelmatig de filters, spuittip en de slangen indien nodig.Reinig de pomp direct na gebruik met een geschikt reinigings middel, door deze drukloos door het systeem te laten pompen. Zorg ten alle tijde dat de juiste druk gebruikt word in combinatie met de dikte van het materiaal en de spuittip. Een te hoge druk zorgt voor een korte levensduur van de spuitip, motor, membraam en een onregelmatig spuitpatroon. Een te lage druk en het spuitpistool te dicht op het te spuiten oppervlak houden zorgt voor strepen in het werk wat tailling word genoemd.Stopt u met spuiten, maak dan de pomp direct drukloos door de retourklep open te zetten.De pomp mag enkel onder druk staan als er gespoten word. Opstarten, reinigen, uitschakelen, verplaatsen, bijvullen van het te verspuiten materiaal, dient allemaal te gebeuren wanneer de pomp drukloos is met de retourklep open. Word de pomp opgeslagen, dan dient dit vorstvrij en in gesloten toestand te gebeuren. Dus de slang en het pistool dienen aangesloten te blijven en de retourklep in de gesloten toestand te zetten.Zorg dat de pomp ten alle tijde circuleerd als hij aanstaat. Is er geen circulatie en de pomp staat aan, dan zal de vloeistof voor het membraam opwarmen en na 5 minuten het membraam beschadigen. Dit werkt zo bij alle merken membraam pompen. Word de pomp gereinigt met THINNER, spoel het systeem daarna direct door met water.Slijtbare onderdelen zijn: Het MEMBRAAM, retourklep, inlaatklep, uitlaatklep, spuitslang, pistool, filters, spuittip.Reparaties worden uitgevoerd in onze werkplaats te lelystad, waar de gebruiker de pomp dient aan te bieden.BEL ons als u vragen heeft of voor problemen komt te staan. Wij staan u graag te woord.
Merk: SPERO
Artikelnummer: SPA101S
Motor vermogen: 1,1 KW - 2PK
Type pomp: membraampomp
Max. druk: 220Bar / 2900 PSI
Capaciteit met verf: 4 liter p/ min
Max. tip met verf: 0,025
Lengte spuitslang: 15 meter
Slangaansluiting Pomp & Spuitpistool: 1/4``
Type hydrolische olie: anti-wear hydraulic oil ISO VG46
Gewicht: 41kg
N.W: 39kg
Inclusief: spuitpistool standaard, 15 meter 1/4`` slang, spraytip 519, spuitmachine etc.
SPA101S
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Gerelateerde Producten