125mm Betonslijper 1400Watt + stofkap afneembare neus & Komschijf

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

125mm Professionele betonslijper met een variabel toerental,  vermogen van 1400Watt en een stofafzuigkap met verschuifbare neus. Voor het stofvrij schuren met diamant komschijven van Beton, bekistings- en betonresten, natuursteen, graniet, terrazzo. De luxe stofkap van de betonslijper is voorzien van verschuifbare neus en borstelrand. De motor is uitgerust met een regelbaar toerental en softstart voor een geleidelijke acceleratie en elektronische overbelastingsbeveiliging. De elektronische snelheidsstabilisator zorgt voor een constante snelheid tijdens het schuren, dit zorgt voor een langere levensduur van de motor. Te gebruiken door de tegelzetter, terrazzo-, beton en natuursteenbewerker. Standaard is de printplaat van de betonfrees ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.
Inclusief Diamant komschijf.

Let op! Deze machine is enkel te gebruiken met water voeding aangesloten op de gardena aansluiting van de machine. Wordt de kop van de machine heet, dan wordt er te weinig water gebruikt. Zou de machine wel droog gebruikt worden, dan dienen de twee waterkeringen rond de drijfas in de stofkap verwijderd te worden om schade aan de machine te voorkomen. Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.
Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie!  Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas ook dagelijks de motor door met droge lucht. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakkelijk!  Niet geschikt voor continue gebruik met een komschijf.
Watergevoede machines werken met keerringen, die aan slijtage onderhevig zijn door de omwentelingen die de machine maakt tijdens gebruik. Vervang deze tijdig zodra olie of waterlekkage waargenomen wordt om schade aan de machine en de gebruiker te voorkomen.

Basisregels voor gebruik:

- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik.
- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens gebruik, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de polijstschijf
- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nakoelen als u klaar bent met polijsten.
- Dit product is geen schuurmachine, maar een polijstmachine geschikt voor het polijsten van materialen.
- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.
- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.
- Gebruik alleen top kwaliteit polijstschijven.
- Blaas regelmatig de motor schoon met perslucht.
- Controleer de koolborstels iedere 40 werkuren of deze nog minimaal 5mm lang zijn, vervang ze indien nodig.
- Vervang het vet in het tandwielhuis iedere 60 werkuren.

Merk:

SPERO

Artikelnummer:

SPHS1001B

Vermogen: 1400Watt
Variabele toerental: 2800 - 1000 t/ min
Aansluiting: M14 & Flensen 22.23mm
Opname: 100 en 125mm
Gewicht: 2,8 kg
Geschikt voor: Droog gebruik
Inclusief: Kunststof koffer, stofkap, sleutel, zijgreep, 125mm Diamant komschijf, voorsteun
Snoerlengte: 4 Meter - 2 x 1mm2
Afmetingen:

350mm x 150mm x 120mm hoog

SPERO
NIEUW!
excl Verzendkosten
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten