125mm Betonslijper 1400Watt + stofkap & ECO Diamant Komschijf

  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

125mm Professionele betonslijper voor DROOG gebruik met een variabel toerental van 2800 ~10.000 T/min, een vermogen van 1400Watt en een stofafzuigkap met verschuifbare neus. Voor het stofvrij schuren met een daarvoor geschikte M-klasse stofzuiger en diamant komschijven van Beton, bekistings- en betonresten, natuursteen, graniet, terrazzo. De luxe stofkap van de betonslijper is voorzien van verschuifbare neus en borstelrand. De motor is uitgerust met een regelbaar toerental en softstart voor een geleidelijke acceleratie en elektronische overbelastingsbeveiliging. De elektronische snelheidsstabilisator zorgt voor een constante snelheid tijdens het schuren, dit zorgt voor een langere levensduur van de motor. Te gebruiken door de tegelzetter, terrazzo-, beton en natuursteenbewerker. Standaard is de printplaat van de betonfrees ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.
Inclusief DUBBELE RIJ Diamant komschijf voor het schuren van zachte materialen zoals steen en zandcement.

Let op!

Voor het schuren van Beton dient de SNAKE komschijf gebruikt te worden die extra te bestellen is. Voor het schuren van lijm en coating dient men er extra een PKD komschijf bij te bestellen.
Alle merken Handschuurmachines zijn voor kleine/ lichte schuur werkzaamheden zoals kanten van vloeren, trappen, plaatselijk schuurwerk en vloeren tot 3m2. Moet er een meer dan 3m2 geschuurd worden, dan dient men te gaan werken met een zware achterloopmachine zoals de SPERO SPBS250 of the SP6001 om oververhitting te voorkomen van lichte handmachines.

Alle merken Handschuurmachines zijn voor kleine/ lichte schuur werkzaamheden zoals kanten van vloeren, trappen, plaatselijk schuurwerk en vloeren tot 3m2. Moet er een meer dan 3m2 geschuurd worden, dan dient men te gaan werken met een zware achterloopmachine zoals de SPBS250 of the SP6001 om oververhitting te voorkomen van lichte handmachines.

Deze machine is enkel te gebruiken met een geschikte M-klasse stofzuiger die beschikt over een filterklopsysteem en polyester filters. Als de stofzuiger niet goed genoeg afzuigt, dan zal er veel stofontwikkeling zijn. De mate van stofvrij werken wordt dus bepaald door de kwaliteit van de stofzuiger.

Gebruik de machine maximaal 30 minuten achter elkaar en laat dan de machine onbelast nadraaien om te koelen voor zeker vier minuten alvorens u weer verder gaat met de werkzaamheden. Herhaal dit tijdens gebruik iedere keer als het motorhuis en de tandwielkop heet worden.

Wanneer een machine intensief gebruikt wordt en warm is, dient de gebruiker de machine minimaal 2 minuten direct na gebruik stationair onbelast na te laten draaien om niet de motor te beschadigen door de nastraal hitte van de spoel. Schade aan de motor door het niet goed nakoelen van de machine of overbelasting valt bij ieder merk niet onder de fabrieksgarantie! Dit is een standaard machine gebruiksregel die geld voor ieder merk machine die intensief gebruikt wordt. Blaas ook dagelijks de motor door met droge lucht. Goed onderhoud aan uw machine is noodzakkelijk

Basisregels voor gebruik:

- Laat de machine altijd draaien op zijn maximale toerental tijdens gebruik met een diamant komschijf

- Zorg altijd dat de komschijf gelijk of iets hoger ligt dan de borstel van de stofkap. Ligt de komschijf te laag en de borstel hoger dan de komschijf, dan moet de gebruiker te hard drukken op de machine, waardoor de borstel onevenredig 45 graden zal slijten en de machine zal overbelasten met onherstelbare schade tot gevolg.

- Fluctueert het toerental of zingt de machine tijdens gebruik, dan betekent dit dat de machine ondeskundig wordt gebruikt en overbelast. Geef dan minder druk, laat de machine het werk doen of verwissel de polijstschijf

- Laat de machine altijd minimaal 30 seconden onbelast nadraaien als u klaar bent met polijsten.

- Gebruik altijd een geschikte stofzuiger voorzien van een filterklopsysteem en verse filters of zakken.

- Gebruik de machine met zorg en houdt er rekening mee dat iedere machine defect kan raken als deze oververhit raakt of ondeskundig gebruikt wordt.

- Gebruik alleen top kwaliteit komschijven en vervang deze direct als men onbalans ervaart.

- Blaas regelmatig de motor schoon met perslucht.

- Controleer de koolborstels iedere 40 werkuren of deze nog minimaal 5mm lang zijn, vervang ze indien nodig.

- Vervang het vet in het tandwielhuis iedere 60 werkuren.

- Een doorgebrande motor of beschadigde lagers, is altijd veroorzaakt door overbelasting en is geen garantie.

Merk:

SPERO

Artikelnummer:

SPHS1001B

Vermogen: 1400Watt
Variabele toerental: 2800 - 10.000 t/ min
Aansluiting: M14 & Flensen 22.23mm
Opname: 100 en 125mm
Gewicht: 2,8 kg
Geschikt voor: Droog gebruik
Inclusief: Kunststof koffer, stofkap, sleutel, 125mm Dubbele rij ECO  Diamant komschijf, voorsteun
Snoerlengte: 4 Meter - 2 x 1mm2
Afmetingen:

350mm x 150mm x 120mm hoog

SPERO
SPHS1001B
Nu slechts
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten
!